YAPI UYGULAMALARI ve MONTAJ DETAYLARI
Hafif Çelik Yapı Makinaları ile yapılabilecek uygulamalar
Hafif Çelik Yapılar esnek kullanım alanları, düşük maliyetli üretimleri, hızlı yapılabilmeleri ve deprem gibi doğa olaylarına daha dayanıklı olabilmeleri ile tercih edilir. hafif çelik konstürksiyon sistemi Modüler yapılardan, tiny Houselara, tek katlı inşaatlardan çok katlı inşaatlara, Toplu konut inşaatlarından köy inşaatlarına kadar farklı kullanım alarına sahiptir.
ÇELİK VİLLA / ÇELİK EV
Hafif Çelik Yapı sektöründe en çok üretilen yapı tipi Villa tipi 1-2-3 katlı konutlardır.
Konut üretiminde hafif çelik konstrüksiyonların seçilmesindeki sebepler hafif çelik yapıların hızlı yapılabilmesi, üretim esnekliği, üretim maliyetinin betonarmeye göre çok daha düşük olması, deprem gibi doğal afetlere daha dayanıklı olması olarak sıralaya biliriz.
TOPLU KONUT / TİCARİ YAPILAR
Toplu konut projeleri gibi yüksek binalar yada hastahne, okul gibi büyük binalar da hafif çelik sistemler ile yapılabilmektedir.
Kat sayısının 4 ve 4 ün üstüne çıkan binalarda, standart konut yapılarından daha geniş binalarda hafif çelik kullanmak yapıyı daha hızlı ve daha az maliyetli yapmanız sağlar.
MODÜLER YAPILAR
Modüler yapılar, lego tarzı birleştirilerek yapılan büyük yapılardır. Modül modül üretilerek inşaat sahasına taşınırlar.
Üretilmiş modüller inşaat sahasında birleştirilerek yapı oluşturulur. Bu tarz yapılar genellikle toplu konut yada ticari yapım zamanlamasını düşürmek ve tasarımı kolaylaştırmak için kullanılır.
HIZLI ÜRETİLEN YAPILAR
Hafif çelik konstrüksiyon yapıların en çok kullanıldığı alanlardan biride hızlı inşaatlardır. Bekçi kulübeleri, ortak kamu alanında kullanılan lavabolar, ibadet alanları, çalışan kabinleri, sahada çalışanların kısa süreli barındığı büyük kulübeleri, tiny houselar kızlı yapılar olarak üretilebilmektedir. Bu tarz ürünlerin üretimi ve montajı hafif çelik olarak çok hızlıdır ve nihai yapı taşımaya çok uygundur.
ÇATI İNŞAAT
Hafif Çelik makineler ile yapı yapabilmenin dışında sadece çelik karkas çatılarda üretebilirsiniz.
Çatının oturacağı alanın ölçülerini yapı tasarım programına girmeniz yeterli. Programdan size sunualacak faklı çatı önerilerinden birini seçerek otomatik olarak istediğiniz çatıyı oluşturabilirsiniz.
PORTAL ÇERÇEVE YAPILAR
Portal çerçeve yapılar kalın metal saclar ile üretilen, aşık aralıkları geniş olan tamamıyle ticari yapılardır. Bu tarz yapılar genellikle fabrika, depo tarzı geniş kapalı alana ihtiyaç duyulan yapılardır. Bu yapıları yapacak olan
MONTAJ DETAYLARI
ÇATI KARKAS
Üretilen çelik yapının çatı karkaslarınızda UNBAK makinalarında üretebilirsiniz. Geniş varyasyona sahip çatı modellerinden seçtiğiniz bir tanesini tasarım model programında oluşturduktan sonra tasarım yazılımı ile çelik karkası oluşturur ve veriyi flash disk yardımı ile UNBAK makinanıza yüklersiniz.
DUVAR ÇERÇEVE
Yapılardaki iç ve dış duvarlar kapı, pencere gibi ayrıntılar dikkate alınarak yapı tasarım programında otomatik olarak hesaplanır ve çelik duvar panelleri çerçeveler şeklinde oluşturulur. Oluşturulan duvar verisi flash dishk yada network bağlantısı ile makinaya yüklenir.
KAFES KİRİŞ
Hafif Çelik yapılarda katlar arasındaki zeminleri oluşturmanın birkaç yolu bulunmaktadır. Bunlar en yaygın olanı ve en çok bilineni Kafes Kiriş Sistemidir. Kafes kirişlerde çapraz atkılar sık atılarak uzun paneller oluşturulur ve bu uzun paneller yan yana eklenerek katlar arasında sağlam bir zemin oluşturulur.
ARAKAT ŞASE
Hafif Çelik yapılarda katlar arasındaki zeminleri oluşturmanın birkaç yolu bulunmaktadır. Bunlardan en hızlı üretilebileni ara kar şasedir. Bu sistem sadece çoklu konut üretiminde, toplu konut üretiminde, yüksek bina üretiminde ve fabrika gibi geniş aralıkları olan çelik yapılarda kullanılır. Kullanım yerleri nedeni ile daha çok yüksek profesyonel üretimler için uygundur.
GENiŞ ÜRÜN POTFÖYÜ
Dikkat Çeken Tasarım
UNBAK Hafif Çelik Yapı Makinaları işlevsellik yanında tasarıma da önem veren detaylar üzerine kurulmuştur. Hafif Çelik Yapı Makine portföyümüzdeki her hafif çelik yapı projesi için ihtiyaca uygun hafif çelik yapı makinası bulunmaktadır.
Kulak Kesme
Kulak Kesme, montaj sırasında birbirleri ile iç içe geçecek profillerin kolay montajlanması için uygulanır. Profillerin kulak diye adlandırılan uçları üretim sırasında otomatik uygulanır.
Kesit Daraltma
Swage – Kesit Daraltma, profilin belirli alanlarına montajı kolaylaştırmak için otomatik uygulanır. Montaj sırasında profiller kolaylıkla birbirleri ile iç içe geçmelerini sağlar. Bu punch, kaplamanın veya alçıpanın çerçeveye karşı tamamen düz durmasını ve saplama ile plaka kesişimleri arasında gelişmiş bir son dayanıklılık sağlar.
Havşalı Vida
Flanş (Profil sağ ve sol) ortasına küçük delikler oluşturan punch sistemidir. Birleştirilen profilleri doğru olarak konumlandırmak ve gömme cıvataların kafasının profil duvarı ile aynı hizada durmasını sağlamak için kullanılır. Böylelikle alçıpan çerçeveye pürüzsüz yaslanabilir.
Tesisat Deliği
Servis Deliği duvar panellerine, tasarım da belirtilmiş alanlara otomatik uygulanır. Kablo veya sıhhi tesisat gerektiren yerlerde, panellerde tasarım sırasında servis deliği oluşturur, üretim esnasında bu delikler profillere otomatik olarak uygulanır. Kullanılacak kablolar yada borular bu delik içinden uygulanır.
Uç Yuvarlama
Üretilen profilin başı yada sonunda uygulanır. Açısal bağlantılarda daha iyi ve kolay bir bağlantı sağlamak için kullanılır. Montaj esnasında profilin tabana temas eden kısmı yuvarlandığı için Çatı Makası gibi açılı montajlar çok daha kolay ve sağlıklı yapılabilir.
Taban Boşaltma
Taban Boşaltma, montaj sırasında birbirleri ile iç içe geçecek profillerin kolay montajlanması için profile otomatik uygulanır. Bu punch profillerin taban alanına üretim sırasında otomatik uygulanır.
Mid Tab Kalıbı – Ara Kat Şase
Ara kat şase profillerinin birbiri ile kolay montaj edilebilmesi için gerekli bir kalıptır. Kalıp saca uygulandıktan sonra montaj anın el aparatı ile 90 dereceye getirilerek üç adet vida ile montaj yapılır. Mukavemeti yüksek, hızlı montaja yapılmasını sağlar.
Sıvamalı Tesisat Deliği – Ara Kat Şase
Sıvamalı Servis Deliği duvar panellerine, tasarım da belirtilmiş alanlara otomatik uygulanır. Kablo veya sıhhi tesisat gerektiren yerlerde, panellerde tasarım sırasında servis deliği oluşturur, üretim esnasında bu delikler profillere otomatik olarak uygulanır. Kullanılacak kablolar yada borular bu delik içinden uygulanır.
Flanş Deliği – Ara Kat Şase
Flanş (Profil sağ ve sol) ortasına küçük delikler oluşturan punch sistemidir. Birleştirilen profilleri doğru olarak konumlandırmak ve gömme cıvataların kafasının profil duvarı ile aynı hizada durmasını sağlamak için kullanılır.
Özel Kalıp Portföyü – Özel Kalıplar
Firmamız tarafından yıllar içinde dizayn edilmiş, stnadart kalıplardan faerklı kalıp portföyümüzden opsiyonel olarak size uygun olacak kalıbı seçebilir, istediğiniz makinamızda kullanabilirsiniz.
Yeni Özel Kalıp Üretimi – Özel Kalıplar
Tamamıyla sizin projelerinizde kullanacağınız, tamamıyla size özel üretilmiş kalıp sistemleri tasarlanabilmektedir. Tasarlanan kalıplar talep ettiğiniz makine kolaylıkla kullanabilirsiniz.
* Opsiyonel, özel tasarım kalıp tasarımları için lütfen satış bölmümüz ile görüşün
Standart Montaj 1
Bu montaj çeşidi Duvar Panel, Çatı Karkas ve Kafes kiriş montajında kullanılır.
Standart Montaj 2
Bu montaj çeşidi Duvar Panel, Çatı Karkas ve montajında kullanılır.
Standart Montaj 3
Bu montaj çeşidi Duvar Panel montajında kullanılır.
Standart Montaj 4
Bu montaj çeşidi Duvar Panel, Çatı Karkas ve Kafes kiriş montajında kullanılır.
Ara Kat Standart Montaj 1
Bu montaj çeşidi Ara Kat şase montajında standart olarak kullanılır.
Ara Kat Standart Montaj 2
Bu montaj çeşidi Ara Kat şase montajında standart olarak kullanılır.
Ara Kat Standart Montaj 3
Bu montaj çeşidi Ara Kat şase montajında standart olarak kullanılır.
ESNEK YAPI VARYASYONLARI
Hafif Çelik Yapı Makinaları ile Kolay ve Sınırsız
BİZİMLE ÇALIŞAN FİRMALAR
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ
UNBAK dan Haberler
Inkjet Markalama Nedir ve Çelik Yapı Üretiminde Nasıl Çalışır?
Hafif Çelik Yapılarda Uç Yuvarlama Kalıbı (Chamfer Cut)
Hafif Çelik Yapılarda Statik Hesaplama ve Önemi
Hafif Çelik Yapılarda Ses ve Isı Yalıtımı: Rollform Makineleri
Sıkça Sorulan Sorular
Müşterilerin ürünü satın aldıktan sonra en yaygın yaşadıkları sorunlar nelerdir?
ICARUS2024-07-29T11:33:25+00:00Makinemiz kullanıcı dostudur, ancak yeterli deneyime yada eğitime sahip olmayan bir operatör makineyi kolayca ayarlayamayabilir. Bu nedenle, tesisimizde vereceğimiz ilk eğitim, alıcının operatörü ve makinenin ömrü ve hatasız bir üretim için çok önemli bir rol oynar.Sorunun çözümüne başlama konusunda şirketinizin maksimum taahhüt süresi nedir?
ICARUS2024-07-29T11:33:04+00:00UNBAK Ailesinin bir parçası olduğunuzda, satış sonrası hizmetlerimizi hızlı bir şekilde yürütmek için bir öncelikle bir WhatsApp grubu oluşturulur ve üretim hataları, operatör soruları gibi durumlar ilk 5-15 dakika arasında cevap bulur. İkinci aşamada makinaya uzaktan bağlanarak yaılım üzerinden makine tetkik edilir, düzeltilecebilcek durumlar o anda düzeltilir. Üçüncü aşamda whatsapp görüntülü arayarak sorun tespiti ve düzeltilmesidir. BU aşmada yedek parça yenilenmesi gerek görülür ise, dünya üzerinde nerde olursanız olun parça stoklardan tarafınıza kargo edilir. Üçüncü aşamada da problem düzeltilemez ise yada daha hızlı bir müdahale gerekli olursa, işyerinizi ziyaret etmek için planlma yapılarak tarafınıza ziyaret gerçekleştirilir.Acil bir durumda, teknisyen ekibimiz sorunu yerinde çözmek için fabrikanıza gider.Operatörünüzü makinenizin tesliminden önce tesisimizde eğitmeyi tercih ediyoruz. Genellikle makinenin teslimatından hemen önce müşterinin operatörünü tesisimize davet ediyoruz.Ev montajları (duvarlar, kirişler ve makaslar) için belirli bir üretim sırası programlanabilir mi?
ICARUS2024-07-29T11:33:24+00:00İşlemlerin sırası VertexBD, Revit-Strucsoft ve Framebuilder MDR programlarından düzenlenebilir.Her bir duvar/kiriş/makas paketi tamamlandığında makineyi durduran bir yazılım var mı?
ICARUS2024-07-29T11:34:09+00:00Evet, var. Proje döngüsü tamamlanmadan 10 metre önce makine durup uyarı verecektir.Şirketiniz, ev tasarımımızı ve üretim yönergelerimizi alarak çerçeve makinesi dosyasını oluşturabilecek üçüncü şahısları sunuyor veya biliyor mu? Bu muhtemelen değerlendireceğimiz bir hizmet olacaktır.
ICARUS2024-07-29T11:34:13+00:00Yazılım ortağımız VertexBD, Revit-Strucsoft ve Framebuilder MDR dir. Tasarım yazılımları ile ilgili eğitimler tarafımızca makine sahibinin belirlediği bir kişiye verirlir.Neden Unbak
UNBAK tarafından geliştirilmiş ICARUS LSF hafif çelik yapı makinaları da UNBAK ın 33 yıllık rollform tecrübesini bulabilir ve tüm dünyadan müşterilerimizin bizi neden tercih ettiğini daha net anlayabilirsiniz.
Hafif Çelik Uygulamalar
UNBAK hafif çelik yapı makinaları ile yapabileceğiniz hafif çelik yapı uygulamalarını bu sayfadan keşfedin. Çelik konstrüksiyon varyasyonları ve limitsiz tasarım opsiyonları ile tanışın.
Kaynaklar
Bu sayfada UNBAK hafif çelik yapı makine ailesine dahil bütün hafif çelik yapı makine ayrıntılarını, ve hafif çelik yapılar ile ilgili detaylı dokümanları bulabilirsiniz
Bize Ulaşın
Bize ister telefon ister mail yada isterseniz web sitemizde bulunan canlı destek panelinden ulaşabilirsiniz. Servis talepleriniz için müştetri panelini ziyaret edebilirsiniz.
Geri Aranmak İsterseniz Bize Bildirin
Dökümantasyonlar
IC-1000SERİSİ Katalog
IC-1000Serisi ile ilgili kataloğunu buradan indirebilirsiniz.
IC-2000SERİSİ Katalog
IC-2000Serisi ile ilgili kataloğunu buradan indirebilirsiniz.
IC-300SSERİSİ Katalog
IC-3000Serisi ile ilgili kataloğunu buradan indirebilirsiniz.
IC-5000SERİSİ Katalog
IC-5000Serisi ile ilgili kataloğunu buradan indirebilirsiniz.
IC-7000SERİSİ Katalog
IC-7000Serisi ile ilgili kataloğunu buradan indirebilirsiniz.
IC-XMOBILE Katalog
IC-XMOBILE ile ilgili kataloğunu buradan indirebilirsiniz.
FRAMER EXPERT Ver.4
FRAMER EXPERT Ver.4 yazılım Arayüz detayları.
Makina Karşılatırma Tab.
ICARUS Makinalarını karşılaştırabileceğiniz tablo.